【ピスタチオのカスタードクリームタルト】Torta della nonna ai pistacchi

【ピスタチオのカスタードクリームタルト】Torta della nonna ai pistacchi

イタリアの素朴なカスタードクリームと松の実のタルトを ピスタチオを贅沢に使って作りました。
A simple Italian custard cream and pine nut tart, reinterpreted and lavishly filled with pistachios.

[TORTA DELLA NONNA AI PISTACCHI]
[tart dough]
45g Granulated sugar グラニュー糖
180g Cake flour 薄力粉
90g Butter バター
1 Egg 卵
– Bake at 190℃ for 20 min.
[custard cream]
3 Egg yolks 卵黄
60g Granulated sugar グラニュー糖
330ml Milk 牛乳
12g Corn starch コーンスターチ
12g Cake flour 薄力粉
18g Butter バター
[filling]
360g Custard cream カスタードクリーム
20g Pistachio paste ピスタチオペースト
10g Pistachio powder ピスタチオパウダー
60g Pistachio ピスタチオ
– Bake at 170℃ for 35 min

[レシピの説明]
塩 ; 天然塩
砂糖 ; 上白糖
グラニュー糖 ; バニラ風味付き
小麦粉 ; 混合する前に振るっておく
捏ねるときの粉 ; 分量外
オリーブオイル ; エクストラバージンオリーブオイル
ゼラチン ; 乾燥時の重量
バター ; 無塩バター、発酵バター
生クリーム ; 脂肪分43〜47%、ホイップ直前まで器含めて冷やす
卵 ; 50g換算
オーブンベーキング ; 予熱はプラス 30℃ 目安
; 焼き時間の中間で前後を反転させる
茹で時間 ; 沸騰してからの時間
[recipe description]
Salt ; natural salt
Sugar ; caster sugar
Granulated sugar ; with vanilla flavor
Flour ; if mixing, sift in advance
Sprinkle flour ; not included (in recipe)
Olive oil ; extra virgin olive oil
Gelatin ; weight is when dry
Butter ; unsalted butter, fermented butter
Heavy cream ; milk fat 43-47 Chill, including the bowl, until just before whipping
Egg ; 50g equivalent
Oven baking ; Preheat to set temperature plus 30°C
; Reverse back and forth in the middle of heating time
Boiling time ; time since boiling

[photography equipment]
Panasonic LUMIX DMC-GH4 + OLYMPUS M.ZUIKO DIGITAL 25mm F1.8
Panasonic LUMIX DC-GH6 + Panasonic LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-60mm F2.8-4.0 ASPH.
Panasonic LUMIX DC-S5 + SIGMA 70mm F2.8 DG MACRO Art
[music source]
YouTube Audio Library

ピスタチオケーキカテゴリの最新記事