【ピスタチオ好きに贈りたい】濃厚ピスタチオフィナンシェの作り方✨✨ Pistachio Financier

【ピスタチオ好きに贈りたい】濃厚ピスタチオフィナンシェの作り方✨✨ Pistachio Financier

どうももかです!
今日はピスタチオ好きに贈りたい
ピスタチオフィナンシェ💕💕💕

ピスタチオパウダーを入れた、
しっとりフィナンシェ生地を
ピスタチオチョコでコーティング♥

仕上げにもたっぷりとピスタチオを乗せ、
どこを食べてもピスタチオ味✨✨
まさにピスタチオ好きのためのケーキです♪

ピスタチオのケーキって意外とレシピもないし
販売もしていないな〜と思って作ってみました!!

今回こちらのシリコン型使用しましたが

https://www.cotta.jp/products/detail.php?product_id=046110

お手持ちの型や紙製の型、マドレーヌ型
フィナンシェ型でもOKです!

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○ピスタチオフィナンシェ
シリコンモールドカップ 6個分

卵白…120g
粉糖…108g
薄力粉…43g
ピスタチオパウダー…65g
ベーキングパウダー…1.8g
無塩バター…102g
食用色素(緑)…お好みで

○ピスタチオチョコ
コーティングホワイトチョコ…180g
ピスタチオペースト…25g

ピスタチオホール皮付き(トッピング用)…25g

○Pistachio Financier
Silicon mold cup (6 pieces)

Egg whites: 120g
Powdered sugar: 108g
Cake flour: 43g
Pistachio powder: 65g
Baking powder: 1.8g
Unsalted butter: 102g
Food coloring (green): to taste

○Pistachio chocolate
White chocolate coating: 180g
Pistachio paste: 25g

Whole pistachios with skin (for topping): 25g

【下準備】
卵白は室温に出しておく
薄力粉、ピスタチオパウダー、ベーキングパウダーは合わせてふるっておく。
型に柔らかくしたバターを塗っておく。
無塩バターはレンジ又は湯煎で溶かしておく。

ピスタチオを160℃に予熱したオーブンで
3〜5分間ローストしておく。

【作り方】
1、ボウルに卵白と粉糖を入れ、
泡立て器で混ぜる。

2.ふるったピスタチオパウダーと薄力粉、ベーキングパウダーを加えよく混ぜる。

3.溶かしバターを加えてさらによく混ぜる。
焼くと色が少し落ちてしまうので
ここで着色料を入れると、色が鮮やかに仕上がります。

4.ラップをかけ冷蔵庫で翌日まで休ませる。

5.オーブンを170°Cに温める。
生地を作業する30分前に冷蔵庫から出して、
一度均一に混ぜ絞り袋に入れる。
バターを塗った型に絞り、170度で18分ほど焼く。(フィナンシェ型やマドレーヌ型を
使う場合は10分程度で焼けます!)

[Preparation]

Keep egg whites at room temperature.

Sift together cake flour, pistachio powder, and baking powder.

Grease molds with softened butter.

Melt unsalted butter in the microwave or in a double boiler.

Roast pistachios in a preheated oven at 160℃ for 3 to 5 minutes.

[How to make]

1. Put egg whites and powdered sugar in a bowl and mix with a whisk.

2. Add the sifted pistachio powder, cake flour, and baking powder and mix well.

3. Add the melted butter and mix well again.
The color will fade slightly when baked, so
adding food coloring at this point will make the color more vibrant.

4. Cover with plastic wrap and leave to rest in the refrigerator until the next day.

5. Preheat the oven to 170°C.
Take the dough out of the refrigerator 30 minutes before working with it,
mix evenly once and put into a piping bag.
Pipe into a buttered mold and bake at 170°C for about 18 minutes. (If using financier or madeleine molds, it will only take about 10 minutes!)

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